Thursday, June 3, 2010

Tembikai Laici

Tengoklah, sampai dah naik kecut buah laici yang saya beli tu. Dah beberapa hari duduk dalam peti ais, mula mula masa beli buah laici ni, plan nak buat puding laici dangdut. Tapi bila dah sampai rumah, jadi malas yang amat. Dua tiga kali buka peti ais, konon kononnya nak buat puding la, kek la tapi end up tak buat apa apa. Tadi sebelum balik, beli buah tembikai, bolehlah buat jus tembikai campur laici. Buat menyejukkan tekak. Sambil hirup jus ni, bolehlah fikir nak makan apa dinner nanti. Jemput......

3 comments :

Yat Maria said...

zila..pastiiiiii ku buat jugak!!!!!! and also the soya cincau..kembong jugak lama aku nih :)

jus call me ida.. said...

salam kak hazila...
ida dah dapat seru balik dah for blogging...
hihi.. miss lak nak baca blog akak..
:)
akak apa khabar??

Watierman, rmanbkr said...

Salam Dik....hehehe....teringat buah rambutan kecut...sampai Akak kena kopekkan kulit letak dalam peti bagi sejuk...baru buadk2 tu makan...melampau kan anak2 akak...nak makan pun nak kena Akak kopekkan!!Zila nak akak kopekkan laici tu....buatkan puding masuk peti..akak suapkan....mulut siapa tak cakap lagi...!!!...Mulut Akak lah...cabutttt!