Wednesday, February 4, 2009

Suatu Ketika Dulu......

Hari ni takde entry pasal masakan sebab malam tadi tak masak. So saya nak cerita pasal hobi saya suatu waktu dahulu....

Dulu saya memang kaki novel, kalau keluar berjalan jalan mesti nak cari kedai buku, nak tengok novel terbaru yang menarik untuk dibaca. Kadang kala berjam lamanya membelek mencari buku/novel yg berkenan dihati. Maklumlah tak byk kerja yang nak buat,lagipun my husband memang workaholic, so bila boring sangat tinggal kat rumah sorang sorang, apalagi yg boleh dibuat. Masa tu belum berjinak jinak lagi dalam dunia blog dan masak memasak ni.

Saya ada satu tabiat, bila baca novel tu, kalau boleh saya nak tau ending of the story. Memang ler boleh belek last page jer tapi tak best la cam tu. Tak thrill gitu.
So bila dah start membaca ni memang kalau boleh nak habiskan hari yang sama gak. My husband memang tak suka sebab kadang kala saya sanggup berjaga sampai tengah malam semata mata nak habiskan novel tu. Hahahaha... ada satu insiden yang menyebabkan saya terus slow down membeli dan membaca novel ni, ada satu novel tu saya suka sangat dan too eager to know the ending, saya baca novel dalam toilet ( dalam master bedroom ). So bila my husband tersedar saya takde kat sebelah, dia perasan lampu toilet menyala. Confirm saya ada kat dalam ler. So apalagi terus kena warning, no more novels for you.

So sekarang beli buku gak, tapi byk buku masakan. Kalau berjalan jalan pun asyik belek buku masakan dan alatan memasaklah pulak. So far takdelah bawa buku masakan dalam toilet.......

4 comments :

anawahid said...

kak ila, saya pon mmg hantu kak novel tuh.. yg aisya sofea nyer.... dr buku pertama sampai ketujuh saya ader... suka baca penulisan dia kak... pssttt.. nk habaq... carik ler buku tajuk chinta oleh norhayati berahim.. baru realease dec2008 aritu.. bssttt gilerrr.. dh nk masuk 2 kali khatam...ekeke... gobok kiter dh x muat... nk kene buat gobok baru, penuh sangattt ...ekekeke

inahar ali said...

lawakla pulak dgr citer zila ni..akak pun dulu suka baca novel tp novel omputeh le!bila dh kahwin slow down dan bermanja ngan cooking books pulak! agaknye most owg pompuan camni yek!

Dayang said...

salam hazila,pekabar?
lama xsinggah cni,harap sehat hendaknya.

CikMin said...

salam cik ila...cikmin lompat dari rumah kak ummi ni..salam kenal..bab2 novel ni mmg cikmin minat..dah ratusan novel dlm koleksi..td baru jek balik beli novel terbaru alaf21 setulus hati...(rozita abd wahab)dan betoi kata anawahid..terbaru dari NB Chinta...mmg besh....