Monday, April 16, 2012

Simple Breakfast




Salam semua...


A simple breakfast to start your day.


Sarapan pagi penting untuk memulakan hari, ada orang lebih suka ambil makanan berat dan mengurangkan bahagian semasa makan tengahari. Ada yang suka ambil sarapan yang ringgan sebab akan rasa mengantuk jika ambil nasi lemak, nasi goreng dan yang seumpama dengannya.

Jadi ia bergantung pada kadar metabolic badan dan kebiasaan masing masing, selera juga perlu diambil kira.




Petang semalam masa pergi jalan jalan cuci mata dengan my husband, kami singgah ke Plaza Alam Sentral. Walaupun cuci mata, terbang la juga seratus dua membeli slack my husband. Then singgah Bee's bakery, saya ingat nak beli egg tart tapi dah habis, so capai roti sebuku untuk sarapan pagi tadi.

13 comments :

Nuridah said...

Morning Zila,

wow simple breafast but still mengoda kalbu u!! Kak Nur suker half boiled egg tu...esok nk buat la...dh lama tk mkn telur 1/2 msk cam tu.

Mas said...

yg simple tulah yg paling sedap! sy pagi ni pun bekpes roti dan telur. Senang, mudah, cepat dan sedap hihihihi...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

kalau sy okey aje sarapan mcm tu.. janji mengenyangkan. tp anak2 payah sikit nak terima tekak dorang tu.. lebih2 yg lelaki tadika tu... tiap hari request sarapan feberet dia aje...

amiey lee said...

suka part yang telur tu..yummyyyyy

Qhaifa Nur said...

berkhasiat.....
telur tu nampak tertarik pulak...

Watierman said...

Assalam Dik Zila....sedap....half boil egg telur ayam kampung lebih berkhasiat....nasib baik Mil bekalkan puluhan biji telor ayam dari kampung...ni menu fav.anak kedua Akak.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

dah petang baru nak terjah sini
menu simple pun ok janji perut terisi kak :))

sabar dubai said...

menu simple...tp nmpk terliur jgk tuh kak...ehhe

Chik Mimi said...

gulp sedapnya teloq tu lamaaaa sungguh tak makan

quinnie said...

kak zila duk shah alam ye? lama betul tak gi plaza alam sentral..dulu situ la tempat lepak..kekekek

sedapnya gulai lemak taruk mangga kat bawah ni...kalau ada mangga teringin jugak nak cuba..:)

kasihredha said...

akak suka telur setengah masak tu :)

zila 4ever said...

salam hazila
teringat masa duk asrama time sek dulu..telur tu la sarapan kitaorg tiap pagi..simple tp sedap..nyummm nyumm..:)

CT Delima said...

As'salam Zila

menu yang simple tapi kalau dihadap depan mata boleh licin juga tu..hehehe