Wednesday, April 25, 2012

Udang Pataya


Salam dan Selamat Pagi

Sepatutnya waktu begini kena upload menu sarapan, barulah sesuaikan.... Tapi kebelakangan ini tak sempat nak buat sarapan, ada kalanya hanya makan biskut 4 segi cicah teh susu je. Habis rajin lah tu.... Lagi bertambah malas kalau my husband tak nak ambil sarapan kat rumah. Kalau saya seorang je, apa apa yang sempat dan senang.

Menu malam tadi, Udang Pataya nama diberi. Resepi dari Majalah SAJI tapi telah ditokok tambah oleh saya. kadang kala bila baca resepi di majalah, rasa macam ada yang tak kena, mungkin ada bahan yang tidak ditulis. Bukan bermakna saya ni pandai sangat memasak tetapi bila dah selalu ke dapur, kita boleh agak.


Saya memang teruk bila masuk bab Food Styling, tidak berbakat. Ikut apa yang sempat saja, so maaflah kalau kepala anda berserabut bila tengok gambar masakan saya.

Saya update resepi kemudian ye, ada perkara nak kena selesaikan dulu.

12 comments :

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sedap!! besaq udang tue
arr betui la kaka now dah jrng ikut recipe kt buku sbb rasa x cukup something jer....better recipe kat blog

kasihredha said...

sedapnya udang besar..
akak pun selalu breakfast kat luar je dgn husband...kadang2 makan apa yg sempat je

Watierman said...

Salam Dik Zila Yg serabutnya kepala Akak ni ha...tak ada kena mengena dgn hidangan tu...kusut boleh terlerai kalau dapat sekor udg tu Dik!

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal.sedapnyeee nampak menyelerakan.i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;D

KakAsma said...

zila,
nak tau antara blogger yang punya pic cantik adalah zila..
akak kalau gi sini tak puas menatap.ikhlas nie..
kekdg klu anak akak ada akak tunjukkan blog zila..dia pun minat photography..tapi akak tak ada dslr..yang ada hp kokak..hihihi
tu yang kalau tengok pic terliur manjang..
udang ada lagi!!!(ayat mengampu nie))

AbbotCottage said...

Alamak, kena naik bot ler dulu gamaknya kalau nak makan udang ni, sebab kat Pataya, kan Kak Zila kan kan kan..ehehehe

pB said...

suka tengok table cloth tu ...
kaler perpel

ady said...

as-salam
udang tu nmpak sangat menggoda..npk sedap udang pataya tu..

Chik Mimi said...

macam menarik,psttt banyak kain cotton mintak boleh?nak buat kurung kedah hik hik hik

zila 4ever said...

salam zila
nak udang tue..nak yg besar2..he heh ehee..x tau nk cakap apa..pic cantik..udang sedap..semua2 ok..:)sukaa3

sabar dubai said...

ya ampun besarnyee udang kak hazila...kalo kite kdg2 rs sayang nk makan...hahaha....kite pon fail bab food styling...dala duk sini..kalo nk amik gambar mencabar giler...umah xdek tingkap...nk carik cahaya tuh...bercinta sungguh...

Shahriah Abdullah Novelis said...

SAlam.. udang tu hadoiii.. BW memalam ni kan.. aje memang mengundang lapo... sampai dah lewat sure dah selesaiiIii...