Sunday, January 27, 2013

Menu Hari Minggu



Assalammualaikum dan Selamat Berhujung minggu...

Kepada yang bercuti selamat bercuti dan kepada yang kena bekerja esok hari, selamat bekerja.

Since saya dan suami tidak kemana mana, jadi hujung minggu kenalah menyingsing lengan baju memasak di dapur. Apa agaknya menu hari ni ye...

Hari ini saya ter rajin sikit so saya sediakan beberapa dish untuk makan tengahari kami berdua di hari minggu yang sunyi sepi. Agaknya ramai jiran yang bercuti atau keluar shopping.


Kuzi Daging bersama kentang


Pajeri Terung


Air Qaseh



9 comments :

ummiaisyah said...

semua menu best...ala-ala kenduri..siap pinggan munge kangkung...meh makcik dah bersila ni..hahaha..air qaseh tu apa...yg tau air pengasih je!

Gee® said...

Zila, k.gee terlio nengok air Qaseh tu... nk mintak segelas boleh... nyaman rasa nya yer....

mama sara nur said...

selamat berhari minggu
wah sedap tu menu2nya, berselera

momnsofea said...

tgk pun dh tauu sedap mmmm

Rohah said...

teringin rasa yg kuzi tu kak..nak buat tak ada rempahnya..

Siti Nadira said...

As Salam....hmmm...cantiknya pinggan mangkuk...sedapnya lauk...berkenan btol saye...

Sue @ Nenie said...

Salam...adusss paling tak tahan bila tengok pajeri terung...sebab sampai sekarang dah 2 kali try, saya belum berjaya dapat kuah yang pecah minyak macam akak tuu....

Amie said...

Sedapnya ada kuzi ada pajeri...semerbak harum semuanya, memang menggamit selera!

zila norazila said...

semuanya sedap kak..mcm nk dtg umah jew rasa..h ehhe