Tuesday, July 27, 2010

Sirap Cendawan Bunga


Merahnya Mak Ngah!!!!! Senang je, semua bahan yang dah ready made cuma campurkan je.

Bahan bahan

Air gula Sirap
Cendawan Bunga ( rendam sehingga kembang )
Air Secukupnya
Ice cube

Caranya : Campurkan semua dalam gelas dan minum!!!! Senang kan kerja akak.

Note : Cendawan bunga ialah cendawan yang biasa digunakan dalam minuman laici kang. Jangan la pulak masukkan cendawan shiitake ke, Button or Portabello pulak....

2 comments :

Watierman, rmanbkr said...

Merah tu dah cun dah tapi Akak tak tahu kenapa Akak allergic dengan air sirap warna merah....kalau minum mesti keluar balik!!!Teringin juga nak teguk..tapi sakit bila keluar balik tu yg buat serik!

Anawahid said...

kak lia, cendawan bunga tu nk dapatkan kat mana kak, kita biasa minom tp bukan air sirap camni, air dia kaler kunin cam teh bunga kekwa tu, pastu ada kacang tanah ngn cendawan ni.... cendawan tu asalya kering eh.. hehe... jakun nih...:P