Sunday, January 22, 2012

Puding Roti Kukus



Selamat Berhujung Minggu....


Mesti ramai yang sudah berada di kampung halaman atau barangkali sedang bersantai bersama sama keluarga tersayang. Pada yang tidak kemana mana cuti Tahun Baru Cina ni, nampaknya kena lah bersantai di depan TV. Yang penting menghabiskan masa bersama yang tersayang.

Saya masih ada di Shah Alam lagi, mungkin petang sikit baru nak bergerak pulang ke kampung. So sementara tunggu my husband balik, sempatlah juga posing apa yang patut.

Saya dah pernah buat beberapa kali Puding Kukus Strawberry bersama laici, tapi kali ini saya gunakan jelly perisa raspberry dan gantikan laici dengan buah peach. Dulu saya buat dalam satu loyang dan potong bila hendak dihidangkan, tapi kali ini saya buat dalam glass ramekin. Lebih practical untuk dihidangkan.

3 comments :

Patyskitchen - Exploring Global Flavor Around The World said...

Akak baru cadang nak buat pudding roti.....anak akak buat lawatan sekolah..bawa balik 2 bantal roti...kena buat nie....

Gee® said...

ermmmm sedapnya.... terlior laaa

blogresipi.com said...

Salam Akak,
Selamat bercuti ye buat akak dan husband. Have a safe journey back home. Teringat lagi buat puding kukus akak ni. Best! :)