Tuesday, January 10, 2012

Lempeng!!!!! Apa Kelassss kau Maria.....


Baru berkesempatan masukkan entry.... 
Hari ni saya agak sibuk, banyak perkara nak kena selesaikan.


Pagi tadi hanya breakfast lempeng tepung dengan sambal sardines je.  Apa kelasssss kau Maria, makan lempeng je.... I tak kisah you...

Mula nak buat lempeng omputih sebab saya ada beli fresh blueberries. Tapi semalam masak sambal sardines sebab tak ada idea nak masak apa. Lagipun kepala berserabut memikirkan kereta saya yang rosak. Mula mula tak boleh start, check bateri kereta lemah, saya dah tukar bateri hari jumaat. Hari ahad saya bawa pergi kedai utk beli barang basah, sekali tak boleh start sebab sistem kereta dah locked. Since tak bawa telefon, saya kena berjalan kaki hampir 1 KM untuk balik ke rumah. Fuhhhhh mau tercabut kaki dibuatnya. Bayangkan masa tu dah hampir pukul 11 pagi. Selain kepenatan, kepanasan, tension juga bila org asyik pandang je kita berjalan kaki ditengah panas tu......

Hari ni dah suruh tow truck hantar kereta ke service station yang berdekatan, dan baru saja tadi dia call my husband cakap ada electronic box yang rosak dan perlu diganti kalau tidak kereta memang tak boleh start. Dan harganya bukan seratus dua tapi RM5000. Tension akak dik.... Sebab baru plan nak pergi jalan jalan masa CNY nanti dan juga . Dan yang paling tragis lagi...... nampaknya kelam la harapan akak nak dapat Panasonic Lumix GF3 as my coming birthday present.

Jadi kepada sesiapa yang pakai SUZUKI SWIFT.....


Apakata ambil necessary precaution. Sebab once your immobilizer system locked, your car will automatically shut down. Dan yang paling sakit hati, bila call after sales services untuk datang check,  mereka bagi 1001 alasan tak nak datang. Sebelum jual kereta, mulut salesman dia manis macam lori gula satu tan tumpah......

14 comments :

sudipVSsenduk said...

Pd saya, lempeng lagi sedap dr pancake..

Kalau kereta rosak mmg patah kaki dibuatnya kan.. tension!

Mas said...

akak..cicah ngan kari sedapp tu...

K.Nor said...

manyak kelas itu tajuk!! hehehee

Chah said...

Kelasss apa lempeng.... Yg tak kelas bila keta rosak...huhu..

cik cek said...

Memang kelasssss pe makan lempeng....cecah ngan sambal sardinnn...lagi kelas gitu...:)

dZana said...

menu yg tak pernah jemu.. akk pun suke lempeng camni.. anak2 jer yg berkelas.. menyentuh sikit jer..

Amie said...

lempeng bukan sebarang lempeng... lempeng sekarang banyak yang canggih!

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

my favourite...kalau sudah makan ni nasi tak cari dah

Edi said...

kak zam... ape kena tajuk tu dengan cerita tu.. hahaha.. anyway, sy paham sgtla bab kereta rosak nie... sapa tak tension.. and rm5000???? pengsan mak!

jgn stress k kak zam!

Puan Fifiey said...

Salam...saya mmg tak suka jenama suzuki.. mmg inilah penyakitnya..

mummyseri said...

kak ..cicah ngan sambal bilis pon sedappp..;)

Zie Noorzail said...

Hi Hazila

Alamak mmg tragis bila keta rosak...makan tak lalu..hati pun sakit.. bila ngingat duit pulak nak terkopak ribu riban.

Lempeng pun lempenglah janji jangan lempang!

Zalia said...

keta kite pun rosak tang computer board a.k.a electronic computer unit tu... warghhh!!! sedey bangat... riban2 ni tidak dijangka... kalau swift smp 5k... hyundai x sampai le gitu... kurang 1/2 reganya... huwaaaa... mana nak cekau niiii...

blogresipi.com said...

Mahalnye sampai 5k ye kak..hmm, sabar je lah. Banyak jugak tu :(