Friday, January 6, 2012

Soursoup Iced Blended


Salam di hari Jumaat yang penuh berkat.....

Semalam bukan main lagi bertekad nak keluar rumah awal sebab tak nak sangkut dalam kesesakan, alih alih hari ni lagi lambat.....


Sebabnya, kereta tak boleh start.......


Aduh.... rosak mood di pagi hari bila nak pergi kerja, kereta pulak buat hal. Padahal semalam okay je, tak delah pulak tunjukkan tanda tanda bateri lemah ke apa. Signal apa pun tak keluar, alih alih tak boleh hidupkan enjin pulak. My husband dah keluar sejak pukul 6.45 pagi lagi, nak tak nak, kena juga call my husband minta tolong ambil saya di rumah. Nasib baik dia takde plan nak keluar ke mana mana pagi tadi. So pagi tadi sampai tempat kerja pukul 9.30 pagi.

Semalam saya tak masak untuk dinner, beli outside food je.  Maka tiadalah gambar menu semalam, tapi layan jelah gambar Soursoup Iced Blended.

Sambil hirup, bayangkanlah anda sedang bersantai di pantai di Hawaiii........

12 comments :

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

pantai hawaiii???
curlastt sgt teringin nak gi beach yg panas sebab sini sejuk uwaaaaa

Qhaifa Nur said...

hawaii yup....

seronoknya dapat bercuti kat sana...

kasihredha said...

akak memang suka soursop = durian belanda = sirsak(indonesia)kalau buat jus ...perggghhh...masam2 manis terangkat bila minum di Hawaii :)

Liza said...

perghhhh...akak dah lama xminum jus soursop ni...bestnya kalau pekena kat hawaii....hihihihi

Nuridah said...

Wah ini kalau anak Kak Nur nampak pasti dier mintak segelas...cuaca pulak panas...pulang dari sekolah pasti hausss sangat2....hehehe.

Yat Maria said...

Zila

I amattttt suka soursop.. usually I order jer soursop jelly at the dessert shop or I'll buy 1 slice of soursop fruit at $2.00 per slice.. Sekali last weekend I pegi pasar & ternampak ada banyak soursop..very fresh looking & not that big... So I pegi lah survey and punyalah terperanjat I bila tgk 1 small fruit (looked fresh) cost S$13.00??? mahalkan?? I didn't know punyalah mahal..my neighbour was also telling me she sells soursop at Rm1.00 per biji from her kebun..what a big difference!

nonierahman said...

oh lalala..menari2 sambil minum air durian belanda nie.bestnya...buah nie sekarang dah susah nak dpt.kat kg pon x banyak.hmm sedapnya lah

KuNanGKuNanG said...

baru je makan aiskrim soursop..sedap..kalau dah minum yg dalm gambar tu mesti lg best..:)

Amie said...

he he hehhh membayangkan bersantai di segala pantai.... bestnya!

Anna Qawina said...

lailailai...angin sepoi2 bahasa ni..hirup dgn tenang sekali..aaahhh...

blogresipi.com said...

Soursoup ni sangat sedap buahnya. terbayang bayang pulak... huhu

umieaisyah said...

sedap dah sgt berkhasiat..buat ni superfruit tau kak zila..agen antikanser.. sgt bagus kalo diamalkan..
tp sy ni jd maleh bila kena buang biji tu..