Tuesday, August 3, 2010

Cornflakes with fresh fruits

Hari ini takde gambar masakan, sebab semalam tak masak. Sibuk sangat, kerja banyak dan ramai pulak tetatmu yang datang kat office saya semalam. Pagi pagi tu ex office mate masa saya kerja company jepun singgah. Sempat minum pagi dan sembang sekejap. Saya sibuk dan dia pun banyak urusan, nak berkejar ke sana ke mari. Tengahari pulak, ada tetamu dari Perlis. Sebabkan saya ada kerja yang perlu diselesaikan, minta my husband tolong entertained dan belanja lunch. Sampai ke petang sedikit sibuk, jadi sebelum balik rumah, kami dinner dulu. Sampai rumah boleh terbongkang tengok tv. My husband seperti biasa, singgah driving range dulu sebelum sampai rumah pukul 9.30 malam.
Jadi pagi tadi malas nak buat sarapan, my husband dah keluar rumah pukul 6.30 pagi. So senang kerja, saya makan cornflakes dengan buah dan susu. Kat TV dah siap keluar iklan buah kuih raya dengan cornflakes....
"1 untuk kuih, 2 untuk saya. 1 untuk kuih, semua untuk saya...."

2 comments :

Jamak Aton Habi Mahmood said...

Slm.. slmat berkenalana. Nice pix...
akak guna camera apa ni

anyway ... your foods really ...sedap2 belaka

jemput singah ke blog saya... baru2 nak belajar menaip resipi :p

Deliah's Deli said...

salam...yg ni klu bln pose mkn ngan kurma-sodap tul :)