Tuesday, August 10, 2010

Durian Pancakes

Dah beberapa hari my husband bising suruh saya clear esbok kat rumah tu. Tension dia agaknya, setiap kali buka peti ais segala benda ada dan macam macam bau pun ada. Yang paling tak tahan tu bau buah durian. Salah dia juga, sape suruh dia beli durian then bila tak habis makan mulalah saya kena sorokkan dalam esbok.
Tapi bila dah lama, pening kepala dia agaknya, then dia mula suruh saya get rid of it. Nak buang sayang, tapi tak tau nak buat apa. Fikir punya fikir, akhirnya pagi tadi, saya buat pancakes letak isi durian.

Kalau "Mat Saleh" makan confirm pening pening lalat. Ye lah kan, pandai pandai je menokok tambah makanan asasi diorang. Biasa diorang letak blueberry ke, strawberry ke atau paling paling koman diorang letak pisang. Durian? Oh No No No..... Very Smelly you know!!!!!!

6 comments :

ijan said...

Owh..durian pancake belum pernah try lagi... durian takde tempoyak je ade so tak boleh buat lagi.heheh

Selamat berpuasa buat akak dan suami ya :)

Jiya said...

kak.. sib baik tak sorok durian lam lemari baju erkkk? akekekekkee.. selamat menyambut bulan ramadhan kak hazilaaaa meh lok2 skit

aLoY said...

huhuhu kak... walau pon durian ni smelly.. tp rase die mmg bestkan... even mat saleh pon sggp dtg sini nk mkn durian ni... pape pon salam perkenalan erk kak.. :)

aeinio said...

hehehehe kalu mat saleh habihlaa...

Deliah's Deli said...

salam ramadhan zila...ayunyer pancakemu zila-rase durian tu mmg suker :)

kak ina kl said...

salam ramadhan buat kamu..aduhai sedapnya kalau dapat makan camni kan..