Sunday, March 22, 2009

Bunga Kunyit


Masa pergi pasar tadi ternampak bunga ni, mula mula tak perasan bunga apa. Saya tanya penjual tu, katanya bunga kunyit. Biasanya orang letak dalam masak lemak, akan membuatkan masakan menjadi lebih wangi.

5 comments :

ZaiY said...

my mom buat ulam tau bunga kunyit ni..sedap ber aroma.

hazila said...

Zaiy, saya pertama kali tengok bunga kunyit secara live.

LilySara (WanIntan) said...

Salam Hazila,Intan mcm zaiy juga ...baru first time tgk bunga kunyit,lagi2 ler klu dok kat cni...bayang nyer pun takkaan nampak....

INNA AB said...

adoihhh....bunga ni org mkn ka??
lerr...akak cantas n buang je...
ish2..lps ni nk kena try boh dlm sayuq lemak !!

shamfariz said...

kalau dekat terengganu dan kelantan mmg org buat ulam..makan sama budu...sedap tu...