Sunday, October 2, 2011

Sambal Bilis Terung Pipit


Kesiannya tengok ' My Small Kitchen' ni.........
Lama juga tak berupdate, kadang kala takde idea atau pun sekadar masak menu yang simple atau ulangan. Jadi malas pulak nak letak entry, nanti ada yang cakap, makcik ni takde benda lain ke nak masak. Balik balik benda yang sama saja.

Kadang kala teringin nak buat kek ke atau cookies, tapi bila mengenangkan tak ramai manusia dalam rumah yang nak tolong habiskan, membantutkan keinginan tu. Beberapa minggu lepas ada kawan yang request nak makan cheese cake, tapi sampai sekarang saya belum buat buat lagi. Padahal kebanyakan bahan dah ada dalam peti ais cuma yang takde tu "RAJIN" je.....

Hari ni saya letak entry menu Sambal Bilis dengan Terung Pipit. Menu yang simple lagi tapi sudah agak lama tak buat.

12 comments :

Gee® said...

fav akak ni...yummy!!

kasihredha said...

terung pipit ni akak suka buat ulam :)
Sedapnya sambal ikan bilis ni

hazila said...

Gee,
Simple macam ni pun saya boleh tambah 2 pinggan...

hazila said...

kasihredha,
Selalu makan buat ulam, sesekali campur dalam sambal bilis cam ni pun sodap kan kak...

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Alamak tertelan air liur, memang favorite akak ni... pula buat telur dadar mak ai...memang mantap

hazila said...

Kak Paty,
memang pun saya buat telur dadar sekali. itu yang ingat diet lagi...

Heldamelissa said...

yummey...dulu masak ngan udang...sedap gak...

Amie said...

Assalam Hazila,
tengok terung pipit ni.... teringat masa kecik2 dulu selalu petik di kebun....lama sangat tak makan tering pipit, sambal ikan bilis terung pipit tu nampak sedap sangat! terliur tengok tau....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kaka rinduuuuuuuuuuuuu
kasi la kat ayu sama sebab fav giler ni....sambal ikan bilis mkn ngan nasik panas2 terbaek giler la...just sini terung pipit x der la

Chah said...

Mengancam! Tk yah lauk lain dah...tq sebab e-hidangkan kat saya lauk syedapp ni...;)

Deliah's Deli said...

sy tak pernah mkn terung pipit..tp pics nmpak sedap sgt2! :))

blogresipi.com said...

Salam Kak, saya suka sambal bilis. makan ratah semangkuk tu pun boleh. tp tak makan terung pipit. hehe :)