Thursday, January 15, 2009

Pisang Bakar Berkeju

Hari tu masa ramai org kat rumah, saya beli pisang berangan satu ikat. Bila dah sibuk dengan benda lain, pisang ni terbiar sepi jer. So cari cari resepi yang senang dan tak ambil masa yang lama untuk prepare. Resepi saya ambil dari azwaliza @ MyR. Resepi asal ada menggunakan susu pekat/krimer, tapi memandang pisang berangan ni dah manis so saya omit susu pekat tu.

Bahan bahan

2 biji pisang berangan
Keju parut
Coklat Hersey's

Cara cara
  • Bakar pisang di dalam oven selama 2 minit / hingga pisang agak layu dan berbau wangi.
  • Curahkan sos coklat ke atas pisang tadi.
  • Taburkan dengan keju parut kesukaan.
  • Sedia untuk dinikmati.

2 comments :

halen said...

ermmm.. menyelerakan laaa..

hazila said...

menyelerakan....tapi tang chesse tu yg tak tahan tu.