Thursday, April 22, 2010

Kuih Tako


Ini antara kuih favorite saya especially masa bulan puasa. Dah banyak kali buat sebelum ni dan saya selalu ikut resepi kak Jun yang ada kat Myresepi tu. So far tak mengecewakan. Malam ni saya terlebih rajin saya buat 2 versi, satu versi guna gelas kecil dan satu lagi bekas dari daun pandan.


Yang ni versi guna daun pandan, versi original la kot.

7 comments :

Watierman, rmanbkr said...

Salam Zila datang tgh malam nak minta tako...hehe..nite..nite dik!

wanie mat zin said...

kak nieh pown favorite sy jgk!!!!
woooww sedapnyerr!!!!!!!
rse mcm dh ade dlm mulut nieh..:)

Yat Maria said...

setiap kali nampak kuih ini teringat bulan puasa..

fuzidss said...

comeynya bekas tuuuuu

fuzidss said...

akak dah jumpa dah bekas yg comey ni kat Amcorp bestnya malam ni nak cuba ok

kucingorengemok said...

kita tak pass² mana tako mana tepung pelita

ijan said...

Salam Kak Hazila,
Tergoda dengan gambar2 akak. Cantik2 semua. Kuih tako tu pun kemas je akak balut.