Tuesday, April 13, 2010

Sangkaya


Saya suka labu, jadi semalam saya beli labu ingatkan nak buat lepat labu tapi last minute tukar fikiran buat sangkaya pulak. Tapi tak berapa menjadi sebab isinya tak penuh sampai atas. Padahal masa isi tu dan sampai melimpah ruah dah....

Lepas tu bila dah sejuk dan potong, nampak kastard dia agak lembut. Sepatutnya kastardnya sedikit keras dan cantik je terletak. Tapi rasanya tak mengecewakan.



Resepi asal boleh tengok sini.

5 comments :

kucingorengemok said...

sangkaya? baru 1st time dengar...

azian said...

Emmm sedap tu....

hazila said...

KOG,
Nama lain egg custard pumpkin. Thai dessert.

hazila said...

Azian,
Sedap juga azian, sebab saya suka labu.

Zuemiey Khairuddin said...

Phak Thung Sang Ka Ya

*harus cuba! =)