Monday, June 13, 2011

Caramelised Banana Cake with Pistachio


Salam di pagi Isnin.....
Mesti ramai yang Monday Blues hari ni....
Maklumlah sekolah dah start semula, ataupun ada mak bapa yang bersorak sakan sebab anak anak dah start ke sekolah. Maklumlah ada pening kepala bila rumah tunggang langgang dan riuh rendah dengan anak anak. itu yang ada orang hilang pertimbangan, sampai sanggup merodok perut anak sedara yang masih kecil, disebabkan hanya kerana mereka terlalu bising.

Macam macam manusia ni kan...

Hari ni saya letak entry kek pisang saya yang tak berapa menjadi. Layan gambar dululah ye...
Maklumlah hari Isnin, sedikit sibuk, kena siapkan kerja yang BOSS bagi dulu. Nanti saya sambung balik, update resepi.


15 comments :

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

Salam Hazila..

saya pun dah buat jugak kek ni.. saya cuba versi kukus... pun nampak lebih kurang mcm yg Hazila buat jugak.. mcm kek bantat aje kan? tapi dari segi rasa memang sedap.. iras2 apam. walaupun nampak padat.. tp lembut jugak serupa apam... anak2 suka pulak.. lenkali nak cuba versi bakar pulak.. yg ni Hazila kukus atau bakar ye? sy punya belum sempat update lagi gambarnya...

♥LOVE2COOK♥ said...

Am inviting myself to this wonderfully baked banana cake ;)

ijayuji said...

pisang2 gini mmg kita suke! salam kak lupa nak bg salam dulu hihihi... kacang kat atas tu lah yg abis kena korek dulu kalau kita buat ni kak :D

Wanieyra said...

salam pagi....

singgah nak rasa kek tu boleh ke?

Anna Qawina said...

sedap kacang tu...kek rsp kak fida ni ke? saya buat hariti gebu je..nape silap tu ek? cobaan kn..hehe..tp janji habis takpe kan..

hazila said...

Madiha,
Saya bakar, tapi mungkin sebab tepung tu lama sangat kot. Maklumlah jarang baking kat rumah ni.

hazila said...

Love,
Baked banana cake is old time favourite...

hazila said...

Ika,
Akak saja je lertak pistachio tu sebab ada stok.

hazila said...

Wanieyra,
Boleh je, meh la singgah, ikut tingkap pun boleh.

hazila said...

Anna,
Silap teknik kot atau sebab tepung dah lama. Takpe next time boleh cuba lagi.

Ummi said...

Salam Hazila..xpa la bantat sikit..itu just dr segi rupa je la kan...tp rasa mst best jek kan...

hazila said...

Kak ummi,
hehehehe...rupa tak cun la tapi tetap rasa kek pisang.

Yat Maria said...

Zila..

ni confirm nak kena wat ni..aduhhhhh that pistachios tak leh tahan arr...kena plak ngan cake pisang!!awesome!!!!

bobhandburry said...

Salam kunjungan.. blog menarik.. singgah la ke blog saya :)

http://www.zuwairiaiman.com

Odile said...

Hi! Hazila! delicious recipe and soo beautiful pictures! Have a nice day!