Wednesday, June 1, 2011

Kuih Dadar Durian

 Kuih Dadar Durian Berjalur

Buat kuih dadar aka Ketayap ni untuk breakfast pagi tadi.
Alkisahnya, masa dok selongkar esbox mencari meatball yang kurun ke berapa entah, ternampak beberapa ketul isi durian yang saya frozen sebab tak habis makan. Itulah saya cakap, peti ais kat rumah saya ni dah macam perut Doraemon, macam macam boleh keluar.

Memandangkan masih ada baki kelapa parut lebihan saya buat Haruan Bantut semalam, saya terus terfikir nak buat inti kelapa. Nak buat kuih koci, tak ada daun pisang pulak. So yang paling senang ialah buat kuih dadar. Makcik terlebih kreatif hari ni, instead of normal green kuih dadar, saya buat  original flour colour with brown stripes.


7 comments :

Chik Mimi said...

makcik i likeeee

KhaiZa said...

sedapnyer nampak

Mas said...

cantik dadar tu...
halus muluss jerk...

kasihredha said...

sangat menarik

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

inti kelapa perisa durian? sedapppp... bertambah sedap jadinya...

bobhandburry said...

Salam kunjungan.. menarik...

http://www.zuwairiaiman.com

Diana @ Melley Mey said...

tersangat ler cantiknya ... durian!!! huhuuu mana nak cari durian kat cnie... alahai!! tergoda dah nie...