Monday, June 20, 2011

Haemul Pajeon 해물파전

Haemul Pajeon @ Seafood & Scallion Pancakes

Saja saja nak testing, apa rasanya.

Lebih kurang macam rasa cucur udang kita kot, cuma a bit healthier coz less oil.

Semalam kan saya ke pasar tani, tambahan pergi seorang diri, jadi senang sikit nak ke hulu ke hilir, membelek itu dan ini. Ada satu gerai saya saya mesti singgah setiap kali ke pasar tani Stadium Shah Alam. Rasanya mereka dari Sungai Besar sebab selalu ada seafood yang jarang ada kat gerai lain seperti Bamboo Lala, Kepah, Kijing, Oyster, Remis, Mentarang dan ada beberapa species lain lagi. Rambang mata la sekejap.

Mula mula saya nampak Bamboo Lala, rasa rasa macam nak beli je, lepas tu ternampak isi tiram pulak. Masa tu tak terfikir nak buat apa lagi, terus ambik satu packet. Masa nak bayar, baru perasan Jalil Hamid dan family dia kat sebelah, pun sedang membelek isi tiram tu.

So, untuk menu pertama yang gunakan isi tiram ni, saya buat Korean Pancakes.
Resepi kemudian ya, nak keluar ke Puchong dulu.



3 comments :

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Korean food rite??
letak daun banyak ek??
selalu Korean nie tawar sama ngan Japanese food but yummy...cihat gitew

Ummi said...

Salam Hazila...tu diaa...nak sebut pun x reti taauu..hehe...jemput tu kira leh potong segi2 gitu eks..canggih nih...!

Peri PiA said...

menarik!! ;)