Tuesday, May 29, 2012

Mango Lemonade


Sehari dua ni tuan rumah agak sibuk sikit dengan urusan urusan yang tak pernah habis. Sampai rumah dah keletihan, dan selalunya masak yang ulangan saja. Macam semalam saya masak kari kepala ikan mayong, so malas nak letak kat blog. Aduh seronoknya kalau ada orang tolong masak, sampai rumah je boleh rehat sebentar sebelum makan malam.

Itu baru masuk bab masak memasak, belum lagi bab nak berkemas lepas masak..... Lepas tu pusing kiri nampak kain yang nak kena lipat, Pusing kanan tengok rumah yang bersepah..... fuhhhh macam nak pitam dibuatnya.


Sebelum start memasak, mari kita minum jus mango lemonade dulu.... Senang saja nak menyediakannya, cuma kisar isi buah mangga dengan air, masukkan madu/gula dan perahkan jus lemon sesuai rasa. Hidangkan bersama sama ais.

Okey saya nak mula bergerak ke dapur, tengok apa yang ada untuk menu makan malam nanti.



16 comments :

laskar pelangi said...

Sedapnyaaaa:)

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

Masih tak jumpa mangoes kat tempat love...ish!! Geramnya tengok Mango Lemonade kak...slurp!!! :)

kasihredha said...

segarnya tekak dapat minum ni

Mamasya said...

Salam Hazila.nampak mango jus letak ais tu nyamannya terasa....dah lah sini cuaca cukup panas skrg...

~~zana@pb~~ said...

Selamat mlm Hazila....dah tdo ke? Penat seharian tu.....tkpe penat skit, pahalanya berlipat ganda. Cuma senang rmh sendiri ni, kita bebas nk buat apa.

norhanim md zain said...

As salam. Tertarik dgn juice ni..segar sejuk aja..bila x menang tangansemua kerja nak kena buat mula la..angin kus kus mai..pantang silap sikit ada le yg nak kena tepiasnya..:-):-)

Qasey Honey said...

aduhhhh sedapnye...slurpppp...kecur mlihatnya...kne buat jugak ni...jom reramai cri mango...hihi

lily hidayah said...

adoi sis...terus haus jadinye...kalau tengah panas dapat minum air ni lagi masyuk kan..huhu..anyway nak tanya sis kat mane sis belu that kind of glass/jar yek...saya macam nak beli jugak la....=)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hangat kat sini minum ayaq ni sure best...lama akak x update new recipe

Amie said...

Tumpang seteguk ye Hazila... panas di sini!

Asyifa Mustaffa said...

aduh...! sedapnya air tu....

ummiaisyah said...

sy pong nk tumpang seteguk dua....mmg panas sgt 2-3 hr ni...br arini ujan...legaaa alhamdulillah

quinnie said...

sedapnya...tengah musim mangga ni kalau tak buat air memang tak sah..kan kak...hehhehe

thank u for the anniversary wishes..:)

ibundo said...

uih... dahaganya tekak...

Anne mahli said...

super yummy!! nmpak mnyegarkan sangat air mango lemonade ni..nak satu!hehee ;D

zila norazila said...

terasa2 kt tekak kesegaranya..kt umah tue ada lg 3 biji stock mangga..nnt nk buat jgk la.:)