Saturday, February 20, 2010

Sambal Belacan Mangga Muda


Mangga muda saya bawa dari kampung, geram tengok banyak buah mangga bergantunggan atas pokok.
My husband kata, next time kita bawa balik lori sebab semua benda nak beli atau angkt balik. Kalau boleh satu kampung. Itupun bapa saudara my husband nak tebang pisang yg dah tua setandan. Ampun.... mana nak letak. Dalam sesak sesak cam tu pun, diorang suruh bawa balik buah rozel, buah kedondong, daun selom dan sayur yg di tanam sendiri. So ambil serba sedikit je memandangkan hanya kami berdua kat rumah. Itupun jarang masak kalau dah sibuk sangat.

4 comments :

Kamsiah said...

tuan rumah...mintak sikit..sedapnya..
kelantan punya style pun sedap jugak
sambal mangganya

idayusof. said...

Eeee sedapnyer mangga muda.Makan dgn kicap pastu letak gula sikit.Mmmm nyam.nyam....

NJ said...

salam zila..
meleleh ayaq liuq kak dah ni tgok sambai pelam tu..aduhh...makan dgn berhati2 no..nti tambah 3 pinggan..ekeke

TREAT AND TRICK said...

Salam Zila...Terliur tengok sambal belacan tu....sedap!