Tuesday, February 23, 2010

Pajeri Terung




Dah beberapa hari beli terung. Takde plan nak masak apa pun sebenarnya. Masa kat pasar tu, main ambik masuk bakul je.
Bila buka peti ais, nampak terung ni tapi dok fikir nak masak apa. Lastly malam ni saya buat pajeri terung. Buat sebiji terung je sebab my husband tak suka. Dia lebih prefer pajeri nenas. Resepi saya ambil dari Nadia@MyR.

9 comments :

ijan said...

salam kak Hazila,
Pajeri terung ke pajeri nenas ke Faiz gemor bebenar la ni...

Yat Maria said...

salam Zila..

Pajeri terung makan dengan nasi panas2 emm.. sedap...

kucingorengemok said...

buat paceri terung kena goreng dulu ke? kita tak pernah buat paceri or sambal so tak tau... biasa masuk dalam kuah dal, cempak je biar lembut :)

Watierman, rmanbkr said...

Akak p[un tak pernah wat pajeri...percayalah.....!!!

hazila said...

Ijan,
Biasanya orang Utara memang gemarkan pajeri ni.

hazila said...

Yat Maria,
betul tu, laju la tambah nasi dalam pinggan.

hazila said...

KOG,
Kalau sambal terung, saya goreng terung sebentar. kalau pajeri, ada org blanched sebentar. Saya malas dan nak makan yg keras sikit, so campak je....

hazila said...

Kak watie,
Saya lari depan kak watie sikit la. Tapi takleh lawan bab buat kek....

Sue @ Nenie said...

Salam Kak..
Wahhhh..sedap gak ni...asyik² goreng tumis pedasss jeee...sesekali ubah selera...