Sunday, February 7, 2010

Peach Jelly


Actually buat dessert ni untuk makan tengahari tadi. Tapi tak sempat nak upload sebab lepas tu my husband sibuk ajak tanam pokok bunga.

Lepas siap tanam pokok bunga, dah pukul 5 lebih. Lepas tu kami keluar jalan jalan cari makan. Dinner tadi tak makan nasi pun, my husband makan bihun goreng dan saya makan mee celup.

Dessert ni senang je, cuma panaskan syrap buah peach dari dalam tin tu dan 1 cawan air, campurkan dengan gelatin. Kalau suka manis, letakkan gula. Masak hingga mendidih, masukkan buah peach yg telah dipotong dadu. Tuangkan ke dalam bekas yg sesuai dan sejukkan.

13 comments :

♥LOVE2COOK♥ said...

Simple yet delicious! :)

TK said...

Panas2 ni memang terliur tgok jeli2 ni. Saya mmg suke sgt2 semua jenis jeli. Selalu mkn jelly kelapa je la sbb tu yg slalu jumpa. One more thing, saya suka sgt mee celup!

Azita Zain said...

zila, kalau dh terror memasak tu, semuanya senang jer. segalanya dihujung senduk....!

ijan said...

Salam Kak Hazila,
Banyak citer akak kite terlepas nie... suke tengok akak amik gambar close up. Cantik dan menyelerakan je nampak :)

Nampak pulut kuning kat bawah nun cam best pulak. Kite pun baru lepas memulut neh. hehe

CatlinaFly said...

cantik nye gmbr! leh masuk majalah resepi nih :)

hazila said...

Love,
I like those simple recipe coz I'm a bit lazy....

hazila said...

TK,
Saya pun suka jeli kelapa. Memang sedap dan tak jemu makan.

hazila said...

kak Ita,
yg simple boleh lah tunjuk terer, kalau yg complicated mula la sembunyi muka...

hazila said...

Ijan,
Akak pun minggu lepas busy sikit, tak sempat nak berjalan jalan ke rumah kengkawan.

hazila said...

Caitlina,
hehehe...malu la bila org yg dah pro puji ni.

Watierman, rmanbkr said...

Nak minta dessert sikit!!hehehe

TREAT AND TRICK said...

Sedapnya kalau dpt makan jelly ni...Hazila...cuaca tengah panas gini..syoknya...

Sue @ Nenie said...

Salam kak..
ala tomei²nya jelly ni...cukup ke tu kak...