Tuesday, January 25, 2011

Homemade Simple Pizza

 A Slice of Homemade Simple Pizza.

Malam ni saya tak masak nasi, hanya buat simple pizza untuk makan malam. Kebetulan petang tadi my husband berjumpa dengan kawan kawannya so dia cakap akan makan dengan mereka. Saya pula ambil lunch dah hampir pukul 3 ptg jadi perut masih kenyang lagi.

So we decided to have simple dinner just untuk isi perut sebelum tidur. Betul betul simple & easy to prepare.
Apa yanjg diperlukan cuma roti tortilla, sos spagheti, sosej, nenas dalam tin dan keju. Sapukan sos spagheti ke atas roti tortilla, tabur hirisan sosej dan nenas dan akhir sekali taburkan keju parmesan dan mozzarella. Bakar di dalam oven hingga keju cair dan makan semasa masih panas.


 Pizza Sebelum dibakar

Pizza selepas dibakar

6 comments :

Mas said...

sedappnya pizza..nak sikitt..

missalongwani said...

sedap2..huhuhuh

ma'chiks said...

salam..sedapnya piza tu,mintak sikit boleh..dah lama saya tak berpiza, pas ni nak kena berpiza gak nih.

Nieza said...

sedapnya!...lapar lak memlm tgk mkn ni..hehe

♥LOVE2COOK♥ said...

I was just reminding myself to make pizza this weekend! Heheh...

Pizza looks yumm kak ;)

aLoY said...

sedap nyer.. suke btol piza yg crust die nipis cenggitu..