Monday, May 23, 2011

Sambal Udang

 Sambal Udang

Semalam boleh dikatakan mood ada sedikit rajin, sebab selalunya hari minggu ialah hari saya bermalas malasan di depan TV, cukup waktu, sampai masa lunch my husband dah siap tapau makanan dari kedai makanan.

Hehehehehe...... pemalas betul isteri yang sorang ni.

Tapi semalam saya masak untuk lunch, selain sup kepala ikan merah, ada sambal udang yang sedikit pekat. Macam tak ada kuah la pulak kan. Takpe, kalau nak berkuah, ambil je kuah sup tu....
Kalau ikut plan awal nak buat masak lemak udang dengan nenas tapi santan ada satu saja, dah ketepikan untuk buat bubur kacang. Kalau guna santan tu untuk masak lemak, nanti kena keluar beli santan untuk buat bubur. Sebabkan malas, kita tukar je lah menu.

3 comments :

cik cek said...

Sedapnya udang masak sambal cam gini...emmm...memang lapo perut ni....he he he :)

pB said...

so sodappppp

nuwairani ismail said...

nuni lagi suka kuah pekat mcm ni..cukup rasa semua...