Thursday, May 26, 2011

Set Nasi Ayam

Nasi

Semalam saya masak nasi ayam untuk makan malam. Saya terlupa yang beras dah habis semalam, ingatkan lepas kerja baru nak singgah kedai. Bila sampai rumah, dah siap siap nak masak baru perasan yang beras tak ada.
Kalau saya call my husband minta tolong belikan, bila pula saya nak masak. Nak keluar ke kedai dekat, malas pulak. Lagipun beras yang selalu kami gunakan tu saya selalu beli di kedai Save More. My husband sedikit particular pasal nasi dia, jangan la masak nasi lembik confirm dia tak makan. So beras yang kami gunakan tu memang bila masak dia akan seroi atau berbutir .

Apalagi, saya gunakan beras basmathi yang saya gunakan buat nasi minyak tempohari.

Ayam Goreng

Taugeh Celur

Sup & Sos Cili



3 comments :

CT Delima said...

As'salam Hazila

nasi ayammm! sukanya. walaupun guna beras basmathi, kompom lagi sedap kan.. kan.. :D

chikadakbiru said...

mak aih dh mcm nasi ayam chicken rice shop...cantik gambar!!! sungguh menyelerakan...PSsttt nak tiup semangat kat hazila utk wat dot dot apam hihi

Chik Mimi said...

wah patutla nmpk nasik tu come lote ja