Monday, April 27, 2009

Sambal Tumis Ikan Bilis


Sebenarnya saya masak sambal tumis sebab ada projek lain tapi tak tau la kalau tiba tiba kalau rasa malas sangat, tak jadi le. Atau pun kalau sambal tumis ni habis dulu dibaham masa dinner nanti.


Telur dadar kosong sebab ada orang tak suka byk sampah sarap kat dalam telur tu. Saya suka letak macam macam tapi my husband tak suka. kalau saya letak juga mesti dia bising cakap byk alien dalam tu.

8 comments :

jus call me ida.. said...

ida tak minat sgt sambal ikan bilis..
tapi sodap nyer telur goreng tu.. masa kekecik dulu slalu makan!

hazila said...

Kat rumah ni telur memang laku sangat.

cikmanggis said...

sambal ikan bilis ni kegemaran CM...meleleh air liur...nak buat la esok tapi nak tambah petai..biar dia power ...

VG said...

Wish i could come to your house for dinner! So sedaplah....

hazila said...

Ye lah cik manggis, sedap letak petai tapi hari tu dah buat sambal udang petai.

hazila said...

VG, if you come back to Malaysia, do visit me. I'll belanja you sambal bilis. Hehehe....

kucingorengemok said...

mana nak dapat pinggan bunga mcm ni ye? suka laaa...

hazila said...

Pinggan tu pinggan lama. MIL punya. Last year balik kampung, minta ngan dia, itupun byk yang dah pecah/sumbing.