Sunday, April 19, 2009

Kuih Keria II


Hahaha....kuih keria ku yang tak menjadi bab sira menyira tu. Ada lebihan ubi keledek masa buat cucur badak jadi baik saya buat kuih daripada terbiar cam tu je. My husband sengeh je bila tengok kuih keria saya yang berkilat bukannya bergula cam kuih keria biasa tu. Tapi dia kata oklah, lain kali cuba lagi.

6 comments :

Suzana Abd Manan said...

Saya lebih suka berkilat cam gitu daripada yg bergula tuh..mesti sedap nie..:)

hazila said...

hehehe...husband cakap silau biji mata. Bila lama lama nanti kat luar dia keras sikt.

Eyna's said...

ehm...nyum...nyum...kuih keria atau kat tempat sy panggil kuih gelang ni mmg best...
tapi sy mmg kurang suke yg terover gula.....terpaksa buang dulu gula2 tu...baru leh terasa nikmatnya...

hazila said...

Eh samalah. Saya pun tak suka kalau gula byk sangat.

kucingorengemok said...

saya kecik² ada masalah nak kenal keria dgn donut, hehe. keria lagi sedap...

hazila said...

Yelah bentuknya hampir sama. Dulu saya panggil kuih kuye. pelat la tu....