Tuesday, May 11, 2010

Avocado & Mango Salad


Next avocado dish for tonight is Avocado & Mango Salads with Yogurt and Honey. Ermmmm....panjang betul namanya tapi tak susah mana pun nak membuatnya. Saya sukakan menu yang simple dan senang untuk membuatnya. Maklumlah termasuk dalam kategori orang lebih Malasnya dari Rajin.


Bahan bahan

1 biji buah avocado - di buang kulit dan dipotong memanjang
1/2 biji mangga - dibuang kulit dan dipotong memanjang
Garam secukup rasa
Sedikit serbuk cili
1/2 cawan Greek Yogurt / Plan Yogurt
1 sudu makan madu

Cara-cara

1. Tabur garam dan serbk cili ke atas buah avocado dan mangga. Sediakan serving plate.
2. Letakkan daun salad ke atas serving plate, letakkan buah avocado dan mangga di atasnya.
3. Di dalam mangkuk lain, gaul rata Greek Yogurt + Honey. Sudukan ke atas buah avocado dan mangga tadi. Kalau suka letakkan di dalam mangkuk yg berasingan.
4. Sedia untuk dinikmati.

4 comments :

Yat Maria said...

zila, tak leh tahan tgk :)..esok nak wat la...

Azita Zain said...

zila...berderet2 versi avocado ye...!

CatlinaFly said...

wow..this week, avocado week hehehe

Watierman, rmanbkr said...

Uish...dah diet betoi ka adik akak ni???...meh sini Akak suapkan makanan.....tu appetizer jer tu Dik....makanan...kat rumah Akak...Akak selalu skip appetizer..terus ke main dish ...baru ada flesh!!! Kalau Zila..ada flash dari EOS jer kan!!

pssst...jangan mare tau..gurau2 sebab dah lama tak nyakat...!