Thursday, March 11, 2010

Apam yang tak mekar mekar....tension betul.


Saya tension betul la......Bila tengok orang lain buat apam, paling tidak mesti tersengih kalau tak menyeringai pun. Dah berkali kali buat pun tak pernah merekah, ingatkan kali ni ok la sikit. Hampeh!!!! Walaupun apam tu gebu, tapi bila tak mekar, rasa cam tak jadi juga. Ahhhhhhh.....
Itu yang buat hilang mood nak mengapam. Agaknya tangan saya tak berbedung kot, itu yg asyik tak menjadi je.

13 comments :

MamaFaMi said...

Zila tak keseorangan... mama pun cam tu. Kot kalau dalam gambar ada nampak yang tersengih, mungkin itu satu atau dua antara 20! Hahaha...

Ummi said...

Zila, kalau tengok bersarang jek apam tuh..apasal x mekar2..kukus kena api kuat tau..jgn buka selagi x cukup timing, pastu cam bese la balut tutup kukusan dgn kitchen towel..lain2 tips akak x tau la..akak tau, masa kukus mst api kuat betul, tu jek..hehe..Yang lain semua akak ikut resepi betul2..xpa, janji leh makan sudah la Zila..

Watierman, rmanbkr said...

Betoi3x ikut petua Ummi tu!

Yat Maria said...

Zila

ni kali tak mekar tak per..lihat colour dia ajer dah selera..

cikmanggis said...

salam..walaupun tak mekar tp nampak sangat menawan..tak senyum pun manis..jgn kecewa..plan plan bikin ..nnt tentu dapat hasil yang senyum cam kerang busuk pasni hihi

K.Nor said...

zila, kita serupaaaaaaaaaaa... nyanyi ikut irama headwind ya.. hehe... mmg tensen kan bila wat apam tak mekar2 nih.. baik buat yg mmg jenis tak mekar, cam apam mentega tuh.. selamattttttttt hihi

hazila said...

MamaFami,
Ada juga yg tersengih, ini semua moncong je...

hazila said...

Kak Ummi,
Saya guna electric steamer, nanti saya cuba lagi dan ikut tips kak ummi. Thanks kak.

hazila said...

Kak watie,
hehehehe....nanti saya cuba lagi. Cuma nak cari sape nak tolong makan.

hazila said...

Yat,
Nasib baik color dia sedap mata memandang, kalau tak lagi ddouble tension.

hazila said...

Kak CM,
hehehehe...dia ada masalah putus cinta kot, tu yg tak nak senyum.

hazila said...

Kak Nor,
hahahaha.....kalau saya nyanyi confirm headwind saman sebab menyumbangkan lagu diorang. Takpe, nanti kita cuba lagi.

Datin El said...

salam hazila..tak mekar takpe janji naik tembam kira ok la tu..akak pun selalu tak berjaya..