Tuesday, November 29, 2011

Close-Up Photography


Masih dalam proses pembelajaran.... Still a lot to learn, observe and practise.

Bug yang kat atas ni cam sporting je sebab dia tak banyak bergerak tapi disebabkan suasana agak berangin so, bunga tu akan bergoyang menyebabkan jurugambar amatur ni pun bergoyang juga.



Masa ambil gambar labah labah ni, saya asyik bergerak sebab geli dan takut dia merayap kat saya pulak. Sebenarnya saiznya kecil saja.



Tapi yang paling kesian sekali ialah pepatung ni. Bila saya nak shoot je, dia asyik terbang sana sini, jadi sepupu sepupu my husband buat perangkap untuk menangkap pepatung ni. Mula mula dapat seekor, entah macam mana dia terlepas hingga terputus kakinya.

Selepas beberapa percubaan, baru dapat dan selepas berpeluh peluh nak ambil shot barulah kami lepaskan pepatung ni dengan selamatnya.


Ramai juga yang terseksa selain pepatung tu......



Yang mana satu model? Pepatung atau Jari......



8 comments :

Luv like this.... said...

mine to share...

picture capture using dslr?
brand ape?

Amie said...

cantik...memang cantik, Amie selalu juga dengar bualbicara rakan2 yang berminat dalam fotografi begini... mereka suka sangat ambil gambar serangga2 kecil, bunga2 kecil... semuanya yang kecil2 tapi cantik2 belaka dan jarang dilihat dek orang.. memang insan seni!

..::Zue::.. said...

salam...
ni pakai lense makro ke? cantekk pic..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

canteknyer ssemua pic tue sis
berkenan ai tgk ngeeee

ibundo said...

sian pepatung tu kena picit hehe... beli zoom lense. tap payah pergi dekat2 sangat.

eni osman said...

nice pictures....always admire your works...keeps it up....:)

kelipkelipchumel said...

wow!amazing!sgt seni lah.jelessss...tapi kalau sy yg hamik gmbr2 tu sume,kompem geli2 lah.mcm all da things tu dok mrayap rayap je rasa..good job sis.

Nur-nba said...

Memang cantik..:)