Friday, July 22, 2011

Lemon Tea Jelly



Salam di hari Jumaat...
Agak sibuk sikit kebelakangan ini, masak yang simple dan tak sempat nak fikir untuk berexperiment di dapur.
Walaupun dah ada beberapa resepi yang terfikir nak mencuba tapi bila sampai rumah sudah keletihan.....

Masa call my mak kat kampung minggu lepas, ramai juga yang buat kenduri nak sambut bulan ramadhan dan ada juga yang buat majlis pertunangan. Baru 2 hari lepas dapat call dari kawan lama masa belajar dulu, dia akan melangsungkan majlis perkahwinan hari ahad nanti.. Alhamdulillah sampai juga seru untuk dia berumahtangga.

Rasanya esok nak balik kampung jengok my parents sekejap, dah lama juga tak balik walaupun mereka selalu datang ke Shah Alam.

Pernah nampak beberapa teman blogger yang buat Nestea Jelly rasanya, tapi kat rumah takde nestea tapi saya ada teh berperisa lemon yang saya beli masa ke Cameron Highlands tempohari. Jadi kena improvised menggunakan apa bahan yang ada saja.

Lemon Tea Jelly

9 comments :

Jay said...

this is just awesome ...yummy..
Tasty Appetite

Ummi said...

Salam Hazila..eemmm sedapnya kalau dapat menghilangkan dahaga tekak musim2 panas nih...sejuk masuk ke tekak..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

fav ayu ice lemon tea....

Anna Qawina said...

saya pernah buat gak tp tak sempat bergambar..hehe..kalo tambah perahan lemon lagi terasa kat tekak..hehe

Amie said...

ini salah satu minuman feveret kak amie....!

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

a'ah.. aritu nampak kak nor buat.. mmg terliur dibuatnya...

kasihredha said...

sudu tu special le...:)

nonierahman said...

best kan kak.nonie pon dah cuba... :)

Diana @ Melley Mey said...

cantiknya... nampak sedap sgt... diana belum lg perna mencubanya... tergoda lg tgk