Tuesday, July 5, 2011

Tauhu Sumbat


Tauhu Sumbat versi orang malas.
Tekak terasa nak makan tauhu sumbat tapi malas juga nak buat. Nasib baik ada sos cili thai. Kalau nak kena buat sos sendiri rasanya lambat lagi la baru boleh makan.

Oh ya, saya pernah terbaca dalam satu majalah, dia ada bagi petua untuk jadikan tauhu lebih enak dan berperisa.

Petuanya: Rebus tauhu bersama sama 2 ulas bawang putih yang ditumbuk dan sedikit garam selama lebih kurang 5-10 minit. Lepas tu goreng tauhu seperti biasa.

6 comments :

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

peberet somi ayu nie....malas ker ni? rajin banyak la kaka....owh arigatou sudi share petua itew...sangat membantu :))

ma'chiks said...

salam, malas takpe janji banyak khasiat...selalunya cara makanan org2 malas banyak khasiat, terutama yg tk perlu cara memasak yg byk.

pB said...

Salam



malas lagi macam nie .....



alahaiiiiiiiiiiiiii

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Dah lama tauhu sumbat masuk list TP xbuat2 gak.hikhik.Tumpang makan kat sini dulu la yer...

hazila said...

Ayu - malas la ni. org lain rajin buat menu yang complicated.

Ma'chiks - betul tu, kalau boleh short cut process lagi suka.

pB - malas la juga tapi terpaksa rajinkan diri sebab nak makan.

azatie - meh la temankan saya makan.

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

gmbr makanan kat belog ni semua menyelerakan dan cantik2 belaka..I like! =0).
teringin nak makan tauhu subat tapi blm ada masa nak buat..=0).