Monday, July 11, 2011

Unplanned Trip to Cameron Highland

Antara beberapa gambar yang sempat saya snap masa di Cameron Highland.







Sempat snap gambar orang lain, gambar sendiri takde pulak. 




Antara barang saya beli selain dari strawberry. Tapi bunga memang tak beli pun....


Jagung Cameron Highland

Long Green Scallion / Negi / Welsh Onion

Buah Nona

 Buah Cinta


Giant Avocado ( 2 biji = 1 kg )

13 comments :

ijayuji said...

Bestnyer kak! eh? pestaim nmpk buah nona selalu dgr ajerr org ckp buah nona buah nona hihihi..sedap ke kak? rasa apa? masam2 ke manis2 ke :D buah cinta tu pun pestaim dgr n nmpk kikiki...kita mmg specis jakun mcm baru lepas kuar dr utan wakakaka....

kasihredha said...

bestnya...avocado tu buat jus best tu

Cheq Sue said...

errr.... kat mana lokasi avant choc tu akak... macam pernah nampak tapi tak pernah masuk... heeeeee nama aje do CH..

hazila said...

Ika,
sedap buah nona yang ini. Isinya lebih kurang macam buah durian belanda cuma sedikit creamy dan tersangat la manisnya. Kalau tak silap ia dikenali sebagai Custard Apple.

hazila said...

Kasih redha,
betul tu kak, memang plan nak buat jus dan minum sampai kembung. hahahahaha.......

hazila said...

Cheq sue,
kalau naik dari simpang pulai, lepas Kg Raja rasanya. Jumpa Bharat Tea House dulu, jalan depan sikit boleh nampak sebelah kiri.

cik cek said...

Bestnya tak plan pun dapat cuti2 p Cameron....seronoknya....bestnya....sejuknya...sejuk lagi ke kat sana...

hazila said...

cik cek,
tak plan sakit juga sebab banyak tempat tak boleh pergi. Siang tak sejuk sangat tapi kalau malam terasa juga.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bestnyer....sini panas sgt kalo terjah tempat dingin gini mmg best la :))

Ummi said...

Waaaaaaaaaaaahh..bestnya Hazila pi naik bukit Cameron Highlands eh..sesekali sejukkan badan eh, kat bawah ni tengah panas sangat2 skrg kan..kan...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

inilah tempat yg paling syok dilawati... dah pegi berkali2pun still rasa nak pegi lagi kan..
tengok avocado tu... teringat kat rumah ada 2 biji ambil rumah makcik Jumaat lepas.. tp belum masak lagi.. kena peram dulu. yg kat rumah makcik pun jenis besar mcm tu gak.. yang jual kat supermarket/hypermarket jenis import & buah dia kecik2 & kulit agak menggerutu kan..?

CT Delima said...

As'salam hazila

kak ct nama jer duk KL dah betahun2. namun nak jejak kaki kat CH tu tak kesampaian sampai sekarang ni..hihihi.

kena heret gak lah Hb gi sana satu hari nanti, nak gak merasa naik kat kebun teh tu. buah cinta tu boleh makan ker?

MamaFaMi said...

Hai bilalaaaa mama ni nak sampai ke Cameron Highlands tu. Harapan setinggi gunung, tapi masih belum tercapai...uhuk uhuk...