Sunday, January 31, 2010

Kerapu Goreng Bersambal


Hari ni awal awal lagi dah bersiap nak pergi survey Gazebo. Mak oiii punyalah mahal, bila tanya berapa harga yg paling murah? Jawab penjual tu,.... RM9000. Itu yg paling murah.

Terdiam sekejap, adoi, sayangnya duit yg tak seberapa nak ada tu. Tapi my husband cakap, nanti kita cari cari lagi, yelah bukan urgent sangat. Mungkin ambil masa sikit. Back to today's lunch, saya masak Kerapu Goreng bersambal. Malas nak fikir nak masak apa sebab dah separuh hari merayau, ingat nak lunch kat luar je. Tapi bila fikirkan semalam saya dah beli barang basah yg agak byk juga, jadi kenalah balik makan kat rumah. Lagipun malam nanti nak dinner kat luar.

3 comments :

ati_emylia said...

salam kenal,
selama ni silent reader je...nak tanya...besar mana gazebo yg rege 9 hebu tuh?cari kat mana?

lupa plak...nama sy emy...

hazila said...

ati,
Kat sungai buloh. Kayu cengal lebih kurang 5'X 5' kot.

blogresipi.com said...

Salam Kak Hazila,
Wow mahal jugak tue.. tp cengal ek... mesti cantik :)