Sunday, January 3, 2010

Kursus Asas Fotografi

Salam di petang Ahad. Maaflah buat tetamu yg datang berkunjung kat dapur saya hari ni, takde juadah nak di jamu. Seharian hari ni saya menghadiri Kursus Pendek Asas Fotografi. Sebelum ni ambil gambar pun trial and error je, nasib baik guna digital, kalau rasa gambar tak ok boleh delete je. Hari ni saya belajar benda asas Aperture, Shutter Speed, ISO dan beberapa term dalam digital photography. Tak boleh terror, belajar dalam satu hari saja kan. Nak kena baca nota dan try semula. Hopefully lepas ni ada sedikit perubahan dalam gambar yg saya ambil.

10 comments :

MamaFaMi said...

Sangat suka kalau pandai ambil gambar cantik cantik tapi sangat malas nak gi belajar... macam mana tuh?

LOVE2COOK said...

Wow rajinnya akak! Love malas tul...belajar dari manual pun tidak! practise sendiri or mintak tolong dari Hubby je! kihkihkih..:)

E-na Zarina said...

Minat betul ngan photography ye...smoga terus maju...

NJ said...

salam zila..
bagus2..semoga bertambah2 ilmu tu ye..dan nti bila akak dpt camera mcm zila..kena bg akak tunjuk ajar sikit tau..minat gak ni amik2 pic mcm tu..seronok bila tgk hasil kita snap tu menjadi kan..last2 muker sendiri x der..tu la kita yg jadi tukang amik gambar ni kan...tapi tu semua kepuasan kita pun kan..

hazila said...

MamaFami,
yg tu tak dapek den nak nolong. My husband siap postponed our cuti cuti sebab nak suruh saya pergi kursus ni.

hazila said...

Love,
You tak belajar pun gambar dah cantik. Some more you can refer to your husband. My husband not really interested in photography but he support me in some other way.

hazila said...

E-Na,
boleh la sikit sikit sebab hobby ni maintenance tinggi juga.

hazila said...

Kak NJ,
Meh la kita sama sama belajar. Saya pun masih merangkak lagi ni..

mummyseri said...

bestnya g krsus..at least ada kemahiran ..kite minat jugek tp takat ni blaja snirik n tnya kwn aje..

hana said...

waaaaa akak! bestnyer amik kelas! kiter manual book jerk! tuh pong tk khatam2! last2 tembak main hentam! muahahaha... nnti kongsi2 sket tips ngan kiter boley tak??