Thursday, January 21, 2010

Tapai Pulut


Actually tapai pulut ni "accidentally" terbuat.

Tak de plan nak buat pun. Hari Isnin lepas, my mom ada kat rumah, so tengahari tu dia nak masak untuk lunch. Saya pulak terlupa nak bagitau yg dalam tong beras tu ialah beras pulut. Sebab selalunya ambik beras beras dalam tu, dia pun ambik dan basuh nak masak. Masa dok basuh baru dia perasan kenapa beras ni nampak cam pulut.
Sebab dah basuh, dia masak jugalah. Lepas tu selongkar peti Doraemon saya, dia jumpa ragi dan daun pisang yg dah nak expired tu. So terhasillah Tapai Pulut. Manis you...

7 comments :

pB said...

Salam

suka makan tapai pulut
tapi tak pernah buat

tak reti

pB lagi suka tapai puluthitam...

kucingorengemok said...

tapai accident, hehehe... gelak kita baca

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam sukanya tapai...

TREAT AND TRICK said...

Sedapny tapai..bungkus dgn daun pisang lagi..tapai pulut atau tapai ubi?

Sue @ Nenie said...

Suka makan tapai pulut tapi dah lama sgt nak makan ni..Kat sini byk tapai ubi jeee...

blogresipi.com said...

Ada jugak tapai accident ye kak.. takpe lah accident pon boleh gak makan. Kite accident tak accident, raya je lah jumpa. tu pon mak buatkan.hehehe

geraugebang said...

e eh, boleh accident, accident lak ek. Seronoknya kalau macam tu.