Friday, January 8, 2010

Pulut Inti Manis


Ada banyak lagi ni, tapi saya bungkus 6 ketoi je.

Balance putlut dan inti tu simpan dulu, kot kot teringin nak buat resepi lain pulak. Actually beli daun pisang dan kelapa parut nak buat lepat. Lastly end up buat pulut inti. Nanti saya letak resepi ye, simple je.

13 comments :

Watierman said...

Pssst Zila....komen sewel sikit ni.....dulu-dulukan masa Akak kat asrama...kita panggil ni pulut sensored!!!...faham tak???Tambah2 kalau bawa letak atas tapak tangan kiri dan kanan....tu yang ada masa..segan nak turun ke dewan makan...hari yg ada menu ni...malas nak tengok muka the boys yg tersengeh-sengeh semacam jer tu!!!

Ada 6 yer..Akak chop 1 erk! Akak tak suka sgt pulut...tapi setakat 1 ok lah!!

Hezrin Ahmad said...

nak 1 satu... saya mmg suka mkn ni... kalo kat kg saya... diorg panggil pulut hebat... akak mmg hebat sebab leh buat ni...hehe

emilia said...

pulut inti?mcm wajik ke kak?bnda bru ni bg emi..nk gk tgk resepi..

♥LOVE2COOK♥ said...

Love sukeeeee! I want 2 pls! kekeke ;)

hazila said...

Kak Watie,
hehehehe...saya paham kak. Ada org jual nasi lemak bungkus cam ni. Sedap sebab bau daun pisang dilayur.

hazila said...

Hezrin,
Alahai sonang sangat nak buat. Cam bagus je kan akak ni. Takdelah, memang taklah susah sangat.

hazila said...

Emilia,
Pulut kukus cam biasa. Intinya, kelapa parut di masak dengan sedikit gula putih dan gula merah.

hazila said...

LOVE<
Orait, tunggu kat simpang, akak gi hantar.

zai@umiaiman said...

sedapnyer

Dayah said...

Salam Kak Zila...
Uishhhh nampak begitu sedap..
Senangkan kak nak buat?
Dayah bab2 kuih muih mmg failed.. hehehe

Sue @ Nenie said...

Akak, saya pun suka pulut ni...kalau kat kedai, diorang bungkus kecik² comei²...

(taip komen sambil tersenyum² bila tingat komen Kak Watie kat atas sana)

NJ said...

salam zila..akak dtg dah ptg mesti dah abis yg 6 ketoi tadi tu...ok x pe akak nak bungkus sendirik jer ak..nak 2 ketoi tuk akak n hubby..hehe..

psst : semakin hati ku cemburu melihat kejelasan tembakan lens mu itewww..uwaaaa

blogresipi.com said...

kalau 6 ketui, tah tah dah habis kot kite mai lambat nie.hehe