Sunday, January 31, 2010

Ketam Masak Lemak Cili Padi


Yang ni salah satu menu favorite my husband.

Ini antara menu masakan yang paling kerap dimasak kat rumah ni. kalau beli ketam je, mesti tanya my husband dia nak makan masak lemak cili api atau just rebus serai cam tu je. Tak pun goreng cam goreng ikan tu. Kalau masak yg selain dari ni, kurang sikit la dia makan. tapi hari ni buat kurang pedas sikit sebab perut masing masing tak berapa nak sihat.

11 comments :

Azita Zain said...

salam zila. k.ita pun nak masak ketam gak sebab ketam dah beli semalam. tp thari td x sempat nk masak. mlm ni kot...tp kalau ketam ni biasanya hubby yg masakkan...hehehe. lemak cili api yg hubby masak mmg menjilat pinggan dek anak2....

roslaini saad said...

gambar ke cantik atau lemak ketam ni memang sedap...terliur saya..

Noorma Ismail said...

sedapnyer masak lemak ketam..peberet saya gak, tp lama dh tak makan,sebabnyer tak mo menanggung risiko jadi beruk, garu sana sini...wakahkahkah

hazila said...

Kak Ita,
Bestnya hubby tolong masakkan. Husband saya pernah tolong masakkan nasi goreng je.

hazila said...

Kak roslaini,
hehehehhe..dari mata turun ke hati. Tapi sedap ke tak kena rasa la dulu kan....

hazila said...

Noorma,
ooo allergic ye. Dari dok tergaru garu baik pantan makan je.

Watierman, rmanbkr said...

Zila ..Akak elergic bab kopek kulit dia..hehehehe
Ada obat tak???

geraugebang said...

amboi, bunga hiasan lebih besor dari mangkuk ketam UUU. Over. he he he

blogresipi.com said...

Bestnyoo ketam! kuah kuning2 ginih memang laju makan nasik ni...

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam zila...bestnya...nak jugak....

♥LOVE2COOK♥ said...

Hu Kak...crab is my Hubby's fav...tapi Love tak pernah masak...waaaa!!! :(

Nak kopek pun tak pandai, always Hubby yang kopekkan ketam tu while eating...hehehe ;)