Friday, January 29, 2010

Gazebo / Wakaf / Pondok


Pinjam gambar dari Mudah.com

Kebelakangan ni my husband sibuk mengemaskinikan tanah tepi rumah yg sekangkang semut tu. Maklumlah sebelum ni dia sibuk jadi terbia je lah. Since dia tengah free sekarang, ada je yg dia nak buat. Lantaklah yeop, asal deme suke. Hari tu dia bagitau saya yg dia nak buat gazebo / wakaf kat tepi rumah. Saya sure la senyum sampai belakang kepala bila dengar. So sekarang dalam proses survey harga dan design.

Nak buat yg simple je, maklumlah tanah tu "luas" sangat kan. Lagipun harganya boleh terduduk juga bila mendengornya. Tengoklah, jadi ke idak pondok tu....

15 comments :

Sue @ Nenie said...

Salam Kak..
Haaa Sesuailah tu, nanti kalau nak berBBQ mesti seronokkk..Ada tempat lepak²..

Watierman, rmanbkr said...

Ha...Akak tumpang gembira...sebab Akak tak de tanah...nak pasang gazeboi atas angin...agak2 boleh dapat kelulusan tak...di ruang udara area ampaian akak tu????

Gurau jer Zila....nak gak tunggu siap Gazobo tu nanti...share erk!

Hezrin Ahmad said...

wahh best2... pasni mkn petang leh la kat gazebo tu... xkisahlah ada gak tanah... saya lak tumpang gazebo kat apartment umah saya je la...hehhe

♥LOVE2COOK♥ said...

Hi Kak!!! We just went to some shops kat Sg Buloh looking for gazebos and pergolas...really expensive, according to the wood type. We want chengal wood...:)

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...mesti bestkan lepas ni...leh makan tengaharii kat luaq.......

Fiza Nordin said...

salam k zila...

wah beshnye nak letak gazebo kat laman tepi...dedolu mase kami baru2 beli umah teres yg la ni terbengkalai,kami pun dah verangan nak letak gazebo kat lama tepi sbb kami beli pun umah tepi...hukhukkk tapi apekan daya tidak kesampaian dan entah bilerlah akan kesampaian verangan2 itu....hukhukkkk syiannye kami erh...

nnt dah siap share gambaq ye kak :D

hazila said...

Sue,
Kalau jadi buat gazebo, terpaksa la lupakan dulu nak beli BBQ set tu.

hazila said...

Kak watie,
Insyaallah kak. Masih dok survey dan kira budget lagi. Takut nanti asyik makan megi hari hari pulak.

hazila said...

Hezrin,
Ala tanah sekangkang semut je. Bolehlah, ada sikit kat tepi tu.

hazila said...

LOVE,
Betul tu, they are really expensive. I still counting my coins in my tabung ayam.

hazila said...

Alimaz,
Yg tu belum tentu lagi. Maklumlah keluaq matahari tak dak lagi, balik rumah dah ada bulan.

hazila said...

Fiza,
Kami pun pejam mata beli rumah tepi sebab teringin nak buat pondok tu la. Insyaallah, nanti rumah Fiza tu boleh siap sebab sekarang byk rumah terbengkalai sedang diambil alih.

blogresipi.com said...

Kalau ada pondok tu best jugak buat lepak petang2 tu sambil makan cekodok.hehee...cekodok lak.:D

fazianbatrisyia said...

Kalau pandai tukang memang jimat. Abg ipar sy pun buat sendiri...cantik....siap buat kolam ikan lagi.

Kawan sy br pindah rumah, sy dgr kos dia belasan ribu gak...

kocinski99 said...

hi assalamualaikum, was looking for siput sedut recipe and chanced upon ur blog...ur blog is simple and concise...tak banyak words yg panjang lebar..its a good read! ty for the recipe...i dont eat siput sedut...saja nak masak kan kawan