Monday, July 13, 2009

Jus Durian Belanda



Mari mari mari....... malam ni kita minum jus durian belanda bagi hilangkan dahaga.

10 comments :

Watierman said...

akak durian biasa pun tak makan...apa rasa durian belanda tu...sedap ker jus tu???how does it taste???boleh describe tak??

Eyna's said...

Sedapnya jus durian belanda ni...tapi skarang bukan senang nak dapat buah durian belanda ni....Sy suka sangat...

blogresipi said...

Aduss.. terliur je tgk jus durian belanda akak nie.. lama tak jumpa buah nie... masam2 manis gitew sgt la best rasa nya... buat jus pun mesti la mengancam neh.. mintak segelas kak...!

hazila said...

Kak Watie, uihsss camne nak describe ye. Rasanya masam masam manis.

hazila said...

Eyna, memang susah juga nak cari kat pasaraya. Semalam saya jumpa terus beli walaupun harganya sedikit mahal.

hazila said...

hehehehe....sian makyung ni. memang sedap kan. Jangankan segelas, satu jug akak jamu kat Ijan.

geraugebang said...

Dulu, depan rumah mak gerau ada durian belanda ni. Tapi memang jus dia sedap. Tapi kita beli yang dah siap je. Orang malezz gitulah rupanya.

hazila said...

gerau, saya pun kalau dah malas tu memang beli yg ready made je. Senang kerja, terus minum.

Nor said...

alahai chedapnyer.. febret k.nor dan cik abg nih..

hazila said...

Kak Nor, kalau buat sendiri boleh adjust kepekatannya. Alahai cam terasa kat tekak pulak ni.