Tuesday, July 28, 2009

Air Kelapa Bersusu

First time saya cuba minuman ni masa pergi Sungai Buloh dengan my parents. Biasalah mak saya kalau datang, mesti nak cuci mata kat Nursery Sg Buloh tu. So pagi pagi Ahad 2 minggu lepas, kami pergi lebih kurang pukul 10.30 pagi. Pagi tu tak buat breakfast yang berat pun, jadi sampai Sg Buloh, kami melilau cari gerai yang jual makanan. Pusing pusing, jumpa satu kedai makan yang dah bersiap nak jual makanan untuk lunch. Apalagi, yg nak breakfast dah jadi lunch terus. Kat kedai dia ada jual air kelapa dengan susu, air kelapa dengan ais krim, abc dan macam macam lagi. Bila rasa air kelapa bersusu ni cam sedap je, jadi balik rumah buat sendiri je lah.

10 comments :

Eyna's said...

Bstnyer air klape...
suka sangat...
buh susu ek? sama tak mcm yg org jual kat pasar2 malam...pekan2 sehari tu...
tak pasti dia letak ape...tapi memang sdap....nama dia pun lupa dah apa yg diorang panggil...

Watierman said...

Mesti rasa dia macam pina colada..exotic drink tu!!!

Azita said...

mesti sedap air kelapa susu tu kan! cuba hazila campur dgn cincau plak! "Coconut Splash"!!!!!

hazila said...

Eyna, tak pasti samada sama dak dengan yg kat pasar malam tu. Mungkin kot.

hazila said...

Kak watie,
alamak kak, saya pun tak pernah minu pina colada tu. tapi cam pernah dengar je.

hazila said...

Kak Ita, next time saya cuba letak cincau pulak.

kucingorengemok said...

susu segar ke, susu pekat ke, susu cair? menarik gak ni... tapi tak pernah rasa, kang kalau pandai-pandai cuba takut "salah rasa" pulak...

hazila said...

Saya guna susu segar + gula. Kalau guna susu pekat, takyah letah gula. Tapi rasanya tak pasti sama ke idak.

imMa ~vOguE```~~~ said...

kat tronoh pun ade 1 tempat cocnut susu @ cocnut shake yang sedap giler... kak zila leh klik link ni http://immamakan.blogspot.com/2009/06/ashpay-coconut-shake-sedap.html

hazila said...

Thanks, nanti akak gi skodeng.