Sunday, October 4, 2009

Acara Makan Makan

Semalam my parents datang dari kampung. Kebetulan adik saya yg dok kat Trengganu pun nak datang sama sebab raya hari tu dia beraya kat rumah PIL dia. Bila dah ramai, my husband suggest nak buat makan makan. So hanya jemput kawan kawan yang berdekatan dan yang mana sempat jumpa je. Nasib baik ada ramai yg membantu, kalau saya sorang je memang tak buat punya. Sebab paling saya tak suka sekali ialah bila nak kemas rumah semula. Dan hari ni saya tinggal sorang nak kemas semua peralatan dan mop rumah. Adoi....... cam nak patah pinggang..............











Antara makanan yang sempat dijamu semalam. Keropok tu adik saya bawa dari Terengganu. Tapi kuah laksa tak sempat nak snap pun.....

7 comments :

INNA AB said...

wah2...sedppnye...
menu smua best2...

blogresipi said...

Wah..besar besaran ni kak... siap bubuh dlm tray panjang tue... :)

hazila said...

Kak Ina,
Ala menu last minute. Cam nak pengsan je....

hazila said...

Ijan,
Takdelah besar mana pun. Cuma dah ada serving tray tu, guna jelah. Maklumlah bukan selalu buat jamuan. Nanti silap haribulan, berkarat pulak.

Ernie said...

huhu banyaknya menu diee... sangat teruja bila melihatnya

hazila said...

Ernie,
ramai yg membantu bolehlah buat beberapa menu. Kalau saya sorang alamatnya 1 menu je la...

geraugebang said...

Kicap kipas udang tu makan ngan apa?