Sunday, October 25, 2009

Jalan Jalan Cari Makan Melaka

Actually saya dan suami nak bercuti ke Kuala Selangor. Kami diberitahu ada satu resort yg agak baik dan berdekatan dengan jeti nelayan. Dalam kepala asyik ingat nak makan seafood je. Kebiasaannya kami jarang plan our vacation sebab selalunya mesti tak jadi. Ada je halangan. Jadi kalau tiba tiba terlintas nak bercuti je, terus bungkus kain baju dan pergi.

So petang jumaat tu masa sembang sembang dengan my husband, dia ajak ke D'Muara Marine Resort kat Kuala Selangor ni. So malam tu saya call dan konon kononnya nak buat reservation. Bila tanya, rupa rupanya resort tu fully booked every weekend until end of the year. Next year baru free. So takpelah, maybe takde rezeki. Hari sabtu, my husband ada jemputan kenduri sebab kawannya nak ke Mekah. Sampai rumah dah hampir pukul 3.30 ptg. Sambil dok layan TV, dia cakap, jom kita gi Umbai Melaka makan ikan bakar? Saya cakap dah petang ni, tapi my husband ajak juga.

Apalagi, lepas asar terus pecut ke Umbai. Lepas tu dia sempat bagi suggestion nak terus ke Batu Pahat pula, sedangkan kami pergi sehelai sepinggang je. Nasib baik dia kansel, kalau tak puas pulak nak cari baju kat BP tengah tengah malam.












6 comments :

blogresipi said...

Wahhhh... sedappppnye! semua seafood segar2 ye kak... aduii teringinnye n makan mcm nie....

K.Nor said...

bestnyer tengok menu seafood tu zila.. tp yg makin bulat mata memandang kat barang2 anyaman tuh.. cantik ler..

hazila said...

Ijan,
Nanti balik Malaysia boleh makan puas puas.

hazila said...

Kak Nor,
Memang syok tengok handicrafts tu semua. Rasa cam nak angkut je....

geraugebang said...

putih melepak sotong tu. udang pun nampak sedap.

hazila said...

Kak gerau,
tapi sotong dia tak berapa fresh sangat. Okay la....