Resepi dari Majalah RASA.
Bahan bahan
Kepah
2 ulas bawang putih
3 biji cili padi
1 sudu teh sos ikan
1 sudu teh chicken granules
Garam secukup rasa
Cili merah
Daun ketumbar untuk hiasan
Cara cara
Kepah
2 ulas bawang putih
3 biji cili padi
1 sudu teh sos ikan
1 sudu teh chicken granules
Garam secukup rasa
Cili merah
Daun ketumbar untuk hiasan
Cara cara
- Cuci kepah dan masukkan dalam bekas yg sesuai untuk dikukus.
- Campurkan bawang putih (tumbuk),sos ikan, chicken granule, cili padi yg dihiris halus dan sos ikan.
- Tuangkan ke atas kepah dan kukus lebih kurang 10 minit atau hingga masak.
- Angkat dari kukusan dan taburkan daun ketumbar dan cili merah.
- Sedia untuk dimakan.
6 comments :
Nampak freshnya kepah tu....mana dapat Zila?
Sedapnye... kite kalo ala thai ala thai ni asik kecur je...aish...
wah, canggih tu. Kalau mr bean tengok mesti dia melompat. ke ke ke. Merah kupang tu. Nampak sedap sangat. Lama tak makan kupang rebus.
Kak watie,
Saya beli masa gi Umbai hari tu.
Ijan,
akak pun hantu makanan siam ni....
Kak gerau,
lepas tu mula sakit perut kan....macam Mr. Bean lepas makan tiram busuk.
Post a Comment