Sunday, November 15, 2009

Bila lama tak berjumpa.......

2 hari lepas dapat berita kawan masa kerja dulu kemalangan dan sedang dirawat di Selangor Medical Center. Mengikut cerita, keaadaannya teruk juga, jadi saya pun ajak 2 org lagi kawan untuk menziarahinya. Memang agak teruk dengan 16 batang besi dimasukkan ke dalam kakinya, 1 wayar di dalam jari dan rahangnya pun dimasukkan besi juga. Ermmm...minggu lepas asyik dengan berita kemalangan je....
Walaupun kami bertiga ni duduk berdekatan la juga, tapi bila masing masing ada keluarga dan anak anak, susah juga nak bertemu di luar.


Jadi bila sesekali dapat peluang bertemu tanpa ada yg nak mengekor tu, agak panjang la sikit kaki masing masing. Banyak cerita dan banyak juga gossip tentang si polan si polan. Jadi lepas melawat kawan yang sakit, kami terus mencari port untuk mengisi perut dan bercerita lebih panjang lagi..... Tempat yang kami tuju ialah NOODLE STATION di Seksyen 9, Shah Alam.


Kawan saya, Yan order Strawberry Shake tapi mamat tu hantar Vanilla Shake. Mana taknya, masa org order, dia asyik pandang ke lain je....


Saya order Rasberry Lime Ice


Kawan yang sorang lagi, Kak Elin order Ice Capuccino

Ladna Noodles

Mine, Hokkien Style Noodles

Yan's Springy Fried Noodles

Fries

Banana Split


So.... camne nak kurus?

14 comments :

geraugebang said...

ciput nyeer yang maggie Yan punya tuu. Sekali tolak ke mulut dah habis kan.

Azita said...

sedapnya banana split tu! orderkan se'sampan'....!

hazila said...

Kak gerau,
Itupun dah RM 5 hengget.

hazila said...

Kak Ita,
Patutnya satu sampan tu makan 2 org sebab disediakan 2 sudu. Tapi kami bantai sorang 1. Terbongkang.....

blogresipi said...

Aii ciannye kena masuk besi dlm kaki... ngeri pulak kite dengar.. psst, air kat noodle station tu memang macam2 kan kak... kite selalu gak lepak kt restoren tu dulu. punye byk jenis air sampai tak tahu nk order yg mane.hehe

hazila said...

Ijan,
Ada yang dia serve dalam gelas sebesar Jug Air...

kucingorengemok said...

cantik gelas raspberry lime juice tu

hazila said...

Lee lin,
Masa tu dah cakap ngan member, kita songlap gelas ni nak tak?

Ernie said...

ngerinya kak...
sampai 16 besi

Watierman said...

Akak dah agak dah kalau si KOG tengok bekas2 air fancy2 cam tu mesti dia berkenan.....Kat Noodle Station kadang2 communication problem sikit...dia org macam kurang faham sikit kan!...Banana split tu mengancam!!

shaifulsafar said...

yah... gambar2 semakin cun sejak ade DSLR nih ya... teruskan mengambil gambar... pasti akan ade perubahan nanti.... :-D

hazila said...

Ernie,
hehehe....dia teringin nak jadi superman.

hazila said...

Kak watie,
Ye lah. Banana Split org order 1 vanila & strawberry dan 2 set vanilla + Choc. Dia bantai hantar 3 vanila strawberry.

hazila said...

Shaiful,
Masih byk yg kena belajar. Ini cuma guna basic lens.