Saturday, November 14, 2009

Ebi Mayo


Tengahari ni tak masak dan my husband pun tak balik untuk makan, jadi secara otomatiknya saya malas nak masak untuk lunch. Tapi perut terasa lapar pula. Jadi godek godek la apa yang patut. Sebab malam nanti, boss nak belanja makan malam.



Bahan bahan

Udang - dibuang kulit dan belah belakang
1 sudu jus halia
tepung ubi
garam
Mayonis
minyak untuk menggoreng
Salad

Cara cara
  • Udang di gaul dengan garam dan jus halia.
  • Campurkan dengan tepung ubi, gaul sekata.
  • Panaskan minyak dan goreng udang hingga masak.
  • Toskan dan gaulkan dengan mayonis.
  • Potong daun salad dan letakkan dalam bekas yang sesuai.
  • Aturkan udang tadi di atasnya. Sedia untuk dinikmati.
** Untuk detail resepi sila refer pada resepi dari Ringo@MyR.





1 comment :

Anonymous said...

Adoiii sedappnyeee nampakkkk!!!!